Τρόποι για να δέσεις τη γραβάτα σου!

Τρόποι για να δέσεις τη γραβάτα σου!

Το δέσιμο της γραβάτας αποτελεί μία φαινομενικά εύκολη υπόθεση, όμως πόσες φορές έχουμε δει γραβάτες πολύ ''χοντρά'' δεμένες, που μας θυμίζουν άλλες δεκαετίες ή πόσες φορές μας έχει ζητήσει ένας φίλος, ένας συγγενής να του δέσουμε την γραβάτα και δεν μπορούμε. Έτσι σήμερα θα σας δείξουμε τους δυο πιο βασικούς τρόπους να δέσετε την γραβάτα σας. 

Ο πρώτος τρόπος ονομάζεται Four in hand, είναι ένας κόμπος που ταιριάζει με όλα τα κοστούμια σας και τα βήματα είναι απλά, δίνεται και φωτογραφία:

 
 

Έχουμε και λέμε λοιπόν: βάζετε τη γραβάτα γύρω από το λαιμό σας, παίρνετε την πιο φαρδιά πλευρά και τη γυρίζετε προς τα δεξιά, πάνω από τη στενή. Κατόπιν, την περνάτε κάτω από τη στενή πλευρά της γραβάτας, βάζοντάς την μέσα στη θηλιά που έχετε φτιάξει. Τέλος, την φαρδιά πλευρά την τοποθετείτε στο μπροστινό μέρος του κόμπου, σφίγγοντάς την και είστε έτοιμοι.  

 

Ο δεύτερος τρόπος λέγεται Windsor και έχει λάβει το όνομά του από τον ομώνυμο Δούκα.

 

Το κλειδί και εδώ είναι το φαρδύ μέρος της γραβάτας, την οποία  τοποθετούμε πάνω από την στενή πλευρά, ενώ κατόπιν την βάζουμε στη θηλιά που έχει δημιουργηθεί,  με φορά προς τον λαιμό και εν συνεχεία προς τα κάτω με κατεύθυνση προς τα δεξιά και πίσω από τον κόμπο ώστε να βγει ανάποδα. Ύστερα φέρτε την μπροστά και αριστερά και τραβήξτε την με φορά προς τον λαιμό σας. Φέρτε το φαρδύ μέρος κάτω περνώντας το πάλι μέσα από τον κόμπο και σφίξτε τον και με τα δύο σας χέρια.

 

Στο Youtube μπορείτε να δείτε πολλά βίντεο που σας δείχνουν με ακρίβεια κάθε βήμα.

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...