Καιρός να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τα πάντα!

Καιρός να σταματήσουμε να σκεφτόμαστε τα πάντα!

Εμείς οι γυναίκες καθημερινά καλούμαστε να παίξουμε πάρα πολλούς ρόλους. Υπάρχουν στιγμές στην καθημερινότητα μου που νιώθω πως το μυαλό μου θα εκραγεί. Έτσι προσπάθησα να βάλω στόχο για τη νέα χρονιά να σταματήσω να σκέφτομαι τα πάντα και να τα υπερ- αναλύω. Μερικές φορές νιώθω πως αν σκέφτομαι λιγότερο και αν σταματήσω να αγχώνομαι για τα πάντα αυτά που πρόκειται να κάνω θα τα κάνω καλύτερα. 

Παρατηρώ συχνά τις γυναίκες που λόγω δουλειάς έρχομαι συνέχεια σε επαφή μαζί τους: ρωτάνε τόσες λεπτομέρειες, το σκέφτονται τόσο μα τόσο πολύ και αναρωτιέμαι αν για μία φούστα βάζουμε σε τέτοια διεργασία το μυαλό μας, με τα άλλα τι θα γίνει, τα πιο σημαντικά και σπουδαία; 

 

Κάποιες στιγμές αξίζει να μην επιδιώκουμε την τελειότητα, αξίζει να χαλαρώνουμε, αξίζει να ντυνόμαστε όπως νιώθουμε και όχι όπως επιβάλλουν οι περιστάσεις, αξίζει να απελευθερώνουμε τα συναισθήματα μας, αξίζει να καθόμαστε να ρεμβάζουμε σαν ένα είδος πολυτέλειας, το οποίο όμως θα αδειάσει το μυαλό μας και θα μας βοηθήσει να επαναπροσδιορίσουμε πράγματα, αξίζει να μην σκεφτόμαστε τα πάντα, αξίζει να μην ρομποτοποιούμε τον εαυτό μας και να τον αφήσουμε λιγάκι ελεύθερο!

 

Μήπως έφτασε η στιγμή με το νέο χρόνο να σταματήσεις να σκέφτεσαι τους πάντες και τα πάντα; Λέω μήπως;

 

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...