Αν δεν έχεις χρόνο να τον εφεύρεις!

Αν δεν έχεις χρόνο να τον εφεύρεις!

Μερικές φορές σκέφτομαι πως άλλαξε έτσι η ζωή μας που φτάσαμε τελικά στο σημείο να λέμε δεν έχω χρόνο ούτε να κοιμηθώ. Έτσι, όταν συναντιέμαι με φίλους και συνεργάτες, κυρίως γυναίκες που έχουν και παιδιά ή γυναίκες με πολλές επαγγελματικές υποχρεώσεις, ένα είναι το κύριο σημείο συζήτησης, η έλλειψη του χρόνου και κατ’ επέκταση η απουσία φροντίδας του εαυτού μας.

Κάποιες φορές το έβλεπα και στον εαυτό μου, δεν έκανα τη ρουτίνα ομορφιάς λόγου χάρη που επιβάλλεται το πρωί και μιλάμε για πέντε λεπτά υπόθεση, δεν κοιμόμουν λίγο παραπάνω, αν και το είχα ανάγκη και μέσα μου μία ωραία πρωία είπα: Αν δεν έχεις χρόνο να τον εφεύρεις! Επιβάλλεται για το καλό του οργανισμού μας, της ψυχολογίας μας, του εαυτού μας.

 

Έτσι ο κόσμος να χαλάσει πια, ότι και να γίνει θα βρω εκείνα τα πέντε λεπτά το πρωί για να καθαρίσω σωστά την επιδερμίδα μου και να βάλω τις κρέμες μου και να νιώσω μοναδικά. Αντί να χαζέψω στον υπολογιστή θα πέσω να ξεκουραστώ έστω και μισή ώρα. Θα βάλω νωρίτερα το ξυπνητήρι ένα πρωί για να τα προλάβω όλα. Αν δεν μπορέσω να πάω γυμναστήριο θα περπατήσω περισσότερο μέσα στη μέρα.

 

Πρέπει να εφευρίσκουμε λίγο χρόνο για εμάς, έτσι βελτιώνουμε ποσοτικά και ποιοτικά τη ζωή μας, την κάνουμε καλύτερη.

Κάντο και εσύ!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...