Ρούχα & Πόλεις: Vienna

Ρούχα & Πόλεις: Vienna

Ήταν Παραμονή Χριστουγέννων, 2013. Ήμασταν σε ένα παραδοσιακό αυστριακό εστιατόριο και ζεσταινόμασταν με μια σουπίτσα πριν βγούμε έξω να γιορτάσουμε μαζί με όλη την πόλη. Όταν έκατσε στο διπλανό τραπέζι ένα ζευγάρι από άλλη εκατονταετία

 

Αυτή ήταν ψηλή, ξανθιά και υπέροχη. Αυτός, επίσης. Ήταν και οι δύο γύρω στα 30. Αυτή με μια εντυπωσιακή σατέν κόκκινη τουαλέτα και λευκή εσάρπα. Τα μαλλιά της πιασμένα ψηλά, σε επίσημο κότσο. Αυτός, με σμόκιν και μαύρη γραβάτα. Της τράβηξε την καρέκλα για να καθίσει.

Στη συνέχεια, η βραδιά τους συνεχίστηκε όπως η δική μας. Μόνο που εμείς φορούσαμε τζην, πουλόβερ και μποτάκια

 

Ήταν το συγκεκριμένο ζευγάρι επίσημο ή είναι σύνηθες για τους Αυστριακούς να ντύνονται για gala τις γιορτές - ακόμα κι όταν είναι να πάνε σε κάποιο οικονομικό cozy εστιατόριο; Δεν ξέρω. Αυτό που ξέρω όμως είναι ότι στην Αθήνα δεν έχω δει ποτέ ανθρώπους ντυμένους έτσι - μόνο κουμπάρες σε γάμους.

Και μου έκανε εντύπωση. Όπως ίσως κάναμε εντύπωση κι εμείς στο συγκεκριμένο ζευγάρι, που χριστουγεννιάτικα φορούσαμε τζην, πουλόβερ και μποτάκια…

Πάντως, σε μια πόλη τόσο αριστοκρατική όσο η Βιέννη, εύκολα κάνεις όνειρα για υπέροχες τουαλέτες και παραμυθένιες βραδιές στην πόλη!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...