Εκλεκτική πολυτέλεια

Εκλεκτική πολυτέλεια

Συχνά συνδέουμε την πολυτέλεια με ακριβά προϊόντα ή υπηρεσίες, τα οποία υποτίθεται μας κατατάσσουν σε κάποια άλφα status κοινωνικό και μας δίνουν την ευχέρεια να ξεχωρίσουμε, αυτό δεν είναι το ζητούμενο τις περισσότερες φορές;

Όμως, υπάρχει ένα είδος πολυτέλειας τελείως διαφορετικό από τα άλλα, το αποκαλώ εκλεκτική πολυτέλεια. Η πολυτέλεια που εμείς επιλέγουμε να έχουμε, ασυμβίβαστη και μοναδική, έξω από κοινωνικούς κανόνες και στεγανά, και μας κάνει να νιώθουμε πραγματικά πλήρεις και ευτυχισμένοι. Εκλεκτική πολυτέλεια έχουμε όταν αρχικά μπορούμε να βρούμε ελεύθερο χρόνο και έχουμε εξίσου τη δυνατότητα να τον αξιοποιήσουμε σωστά. Πολυτέλεια είναι να φοράμε, ότι θέλουμε να το συνδυάζουμε όπως θέλουμε και να μπορούμε να το υποστηρίξουμε, αδιαφορώντας συχνά για τους συμβατικούς κοινωνικούς κανόνες. Να μπορέσουμε να ξεφύγουμε από τη μαζοποίηση και να ξεχωρίζουμε για τη σκέψη το χαμόγελό μας, την προσωπική μας εξέλιξη για τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τη ζωή.

 
 

Εκλεκτική πολυτέλεια είναι όταν επιλέγουμε φίλους και συγγενείς. Επιλέγουμε ποιος μας κάνει αδιαφορώντας για όλους εκείνους που ναι μεν θα μας βοηθήσουν στην επαγγελματική μας εξέλιξη αλλά δεν μας ταιριάζουν ως άνθρωποι.

Η πολυτέλεια να είσαι πραγματικά ο εαυτός σου, χωρίς συμβιβασμούς σε ανθρώπους που δε σου κάνουν για τον άλφα ή βήτα λόγο. Εκλεκτική πολυτέλεια όμως πάνω από όλα είναι το υπέροχο δικαίωμα της κάθε επιλογής που θα είναι απαλλαγμένη από οποιονδήποτε δεσποτισμό ή υποχρέωση και θα εκφράζει ουσιαστικά τον εσωτερικό μας κόσμο, αυτό που πραγματικά είμαστε.

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...