Νέα χρονιά Νέοι Στόχοι!

Νέα χρονιά Νέοι Στόχοι!

Αυτό δεν κάνουμε κάθε χρόνο; Με το που μπαίνει το νέο έτος, μιλάμε για επανεκκίνηση, όπως οι πολιτικοί μιλούν για επανεκκίνηση της οικονομίας-αλλά δε τη βλέπουμε- έτσι και εμείς, υποσχόμαστε στον εαυτό μας νέα ξεκινήματα, που τελικά δεν τα κάνουμε.

-θα κάνω δίαιτα
-Θα κόψω το τσιγάρο
-Θα βρω τον άνδρα της ζωής μου
-Θα κάνω νέα σχέδια στη δουλειά….

Και τελικά… όπως έγραψε και ένας φίλος, η πρωτοχρονιά σου προσφέρει την ψευδαίσθηση του restart σ’ ένα χαλασμένο υπολογιστή.

 
 
 

Μήπως όμως θα μπορούσαμε όλες αυτές τις ελπιδοφόρες προσδοκίες να τις τοποθετήσουμε με διαφορετικό τρόπο; Όχι, δηλαδή, στο τι πρέπει να κάνουμε αλλά τι δεν πρέπει;

Για παράδειγμα, δεν πρέπει να τρώω βραδινό μετά τις έξι, δεν πρέπει να φτάνω στα άκρα για να φροντίσω τον εαυτό μου, δεν πρέπει σε όλα να λέω ναι, δεν πρέπει να καπνίζω τόσο πολύ και ούτω καθεξής.

Και στην τελική γιατί πρέπει κάθε απόφαση να την παίρνουμε στην αρχή του έτους; Γιατί μας δίνει την ψευδή προσδοκία πως ίσως την υλοποιήσουμε. Την κάθε απόφαση μικρή η μεγάλη έχουμε χρέος να την παίρνουμε με βάση τον προσωπικό μας χρόνο. Τη δική μας ζωή και ανάγκες, τους φόβους και τις ελπίδες μας, τα θέλω και τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ζούμε.

Καλή χρονιά λοιπόν και αν δεν βάλατε ακόμα κανέναν στόχο μην στεναχωριέστε. Έχετε ακόμα 364 μέρες για να αλλάξετε τη ζωή σας…..

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...