Breakfast at Tiffany's

Breakfast at Tiffany's

Μία ταινία σταθμός που οριοθέτησε το στυλ πολλών γυναικών στο πλανήτη και θα υποστήριζε κανείς πως το οριοθετεί ακόμα και σήμερα, αρκετά χρόνια μετά την πρώτη προβολή της. Και εκεί γεννάται το ερώτημα: τι είναι στυλ και πως θα το ανακαλύψουμε; Εξάλλου η υποκειμενικότητα παίζει τεράστιο ρόλο, αφού κάτι που εγώ μπορεί να θεωρώ κομψό, για κάποιον άλλον μπορεί να μη θεωρείται!

 
 
 

Όπως και να έχει, σε μία εποχή που το διαδίκτυο έχει κατακλύσει τη ζωή μας και οι εικόνες που λαμβάνουμε είναι πολύ περισσότερες, θα περίμενε κανείς πως το να βρει κάποια γυναίκα το στυλ της θα ήταν πιο εύκολο. Όμως, ίσως τελικά όλος αυτός ο καταιγισμός από στυλ, stars, μούσες του στυλ και Bloggers μπορεί να μπερδεύει!

Το πιο σημαντικό για να ανακαλύψουμε το στυλ μας είναι να παραδεχτούμε τι δεν μας πηγαίνει. Κάποιες φορές αυτό είναι δύσκολο, δεν είναι εύκολο να πείσουμε τον εαυτό μας πως οι μπλούζες με ντεκολτέ δε μας πηγαίνουν ή οι μίνι φούστες. Μα, αν πήγαιναν τα πάντα σε όλους, ίσως και η ίδια η ζωή να ήταν πιο εύκολη. Σε ένα δεύτερο επίπεδο, καλό είναι να παρατηρούμε τις αντιδράσεις των άλλων, όταν πειραματιζόμαστε με το στυλ μας και την εξωτερική μας εμφάνιση. Και σε αυτό το σημείο χρειάζεται θάρρος και τόλμη να παραδεχτούμε την αποδοκιμασία, μη νομίζετε, όσο και να κρύβεται κάποιος, τα μάτια του δείχνουν και αποτυπώνουν την αλήθεια, ενώ όταν αντιλαμβανόμαστε θαυμασμό ή φθόνο, ναι, είμαστε σίγουρες πως βαδίζουμε σωστά.!

 
 
 

Τέλος, καλό είναι να τολμάμε! Να κάνουμε την ανατροπή. Μία έξυπνη λύση είναι η εξής: θα βρούμε μία μέρα που θα έχουμε πολύ χρόνο. Θα πάμε σε ένα πολυκατάστημα και θα επιλέξουμε ρούχα, μη συμβατά, με την μέχρι τώρα ενδυμασία μας. Θα τα φορέσουμε. Θα κοιταχτούμε στον καθρέπτη με ειλικρίνεια. Και ναι, ο καθρέπτης δε λέει ποτέ ψέματα. Θα είναι εκεί και θα σου δείξει μετά από πολλές δοκιμές ποιο είναι το στυλ που πραγματικά σου ταιριάζει!

Πως σας φαίνεται; Γράψτε τα σχόλιά σας...